Kalkoenenbrochettes met lentepasta
Ingrediënten (4 personen)
- 4 gemarineerde kalkoenenbrochettes
- 100 g rucola
- 2 courgettes
- 1 onbehandelde citroen
- 1/2 plantje verse basilicum
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 400 g penne
- 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Snipper de sjalot en de knoflookteentjes fijn.
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
- Rasp de schil van de citroen (u hebt 1 eetlepel zeste nodig).
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
- Kook intussen de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalot en het
knoflook glazig. Voeg de blokjes courgette en de citroenzeste toe en
roerbak 10 min. Voeg de pijnboompitten toe en kruid met zwarte peper en
zout.
- Hak de rucola grof en scheur de basilicumblaadjes fijn. Meng
de gekookte pasta onder de courgetteblokjes. Haal van het vuur en voeg
de rucola en het basilicum toe.
- Bak de kalkoenenbrochettes 15 min. aan alle kanten op de barbecue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten