donderdag 21 maart 2013

Bakles: Rombose (Appelbol) en Pain à la "Grecque"

Gisteren tijdens de bakles iets gemaakt om van te smullen: appelbollen... Mmmmm... En met een bolleke ijs zou dat nog beter smaken... Maar toen ik in de diepvries keek... Ja, je kan het al raden... Geen ijscrème in huis. Gelukkig had ik nog net genoeg room, melk en eieren... En ik zou ik ni zijn en snel zelf ijs maken!!! Een uurke later heb ik lekker kunnen smullen van mijn zelfgemaakte appelbol met zelfgemaakte ijs. Één woord: ZALIG :)
Morgen nog eentje :p

Ondertussen heb ik iedereen waarschijnlijk doen watertanden. Maar hoe maak je nu zo'n appelbollen?
  1. Appelen schillen en klokhuis uitboren
  2. Appelen met een mengeling van zachte boter, kandijsuiker en kaneel
  3. Appelen inpakken met taartendeeg
Met de overschot van de taartendeeg hebben we dan pain à la "Grecque" gemaakt.











P.S. Iemand geïnteresseerd in deze recepten of één van de vorige, dan mag je altijd een berichtje achterlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten